1 min

Tags in dit artikel

, , ,

T-Mobile USA heeft een applicatie voor Android vrijgegeven waarmee men Visuele voicemail aan kan zetten. De dienst komt overeen met de dienst voor de iPhone, met als enig verschil dat deze applicatie door T-Mobile zelf is ontwikkeld.

Dit is overigens niet de enige applicatie die T-Mobile USA vrijgegeven heeft. Zo is er ook een HotSpot-locator vrijgegeven, waarmee men T-Mobile HotSpots kan zoeken. Ook is er gekozen om een belstatus-applicatie vrij te geven, waarmee het huidige verbruik in de gaten gehouden kan worden.

Wanneer je de Visual Voicemail wil gebruiken moet je de gratis applicatie downloaden en daarna even een kleine en gratis aanpassing laten maken op je abonnement. Er wordt dan ingesteld dat je er gebruik van kan maken. Het voordeel van Visual Voicemail is dat je zelf controle hebt over je voicemail, zodat je zelf kan kiezen welke je afluistert en wanneer je ze afluistert.

De applicatie is vrij simpel, maar doet wat hij moet doen, zo laat CNET weten. De applicatie kan het voicemail-bericht ook opslaan naar bijvoorbeeld je SD-kaart. Het betreffende AMR-bestand kan je dan op je computer terugluisteren. Verdere opties zijn onder meer het pauzeren van een voicemail-bericht en het gelijk terugbellen van het contact is ook mogelijk.

De applicatie werkt op dit moment alleen nog maar in Amerika. Of T-Mobile Nederland ook dergelijk plannen heeft, is niet bekend.