1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter is slachtoffer geworden van DoS-aanvallen. Op het moment van schrijven houden de aanvallen nog aan, om die reden is Twitter niet altijd evengoed bereikbaar.

Twitter is een populaire dienst waar mensen op laten zien wat ze momenteel aan het doen zijn. De Tweets, berichten die door mensen gepost worden, geven aan wat iemand doet of wat de mening van een bepaalde persoon is over een hedendaags en populair onderwerp. Het is mogelijk te reageren op elkaars berichtjes, het is een soort weblog voor kleine berichtjes.

Twitter-beheerders postte vanochtend al dat de website onder vuur ligt door DoS-aanvallen. Deze Denial of Service-aanvallen worden uitgevoerd door een cracker die de website offline wil hebben. Het lijkt erop dat het lukt, aangezien Twitter met vlagen terug online is, maar echt stabiel is de dienst nog niet.

Om de status aan te geven met betrekking tot de aanvallen, is er een website geopend die de status laat zien. Volgens de beheerders is de website inmiddels terug online.