1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Linux-distributie openSUSE heeft bekendgemaakt dat het standaard de KDE-desktop mee gaat leveren.

Deze wijziging zal vanaf de volgende release worden opgenomen, zo werd aangekondigd in een bericht op de OpenSUSE-maillijst van productbeheerder Michael Löffler.

Hoewel openSUSE in het verleden altijd KDE ondersteund heeft, werd de bureaubladomgeving toch even belangrijk als GNOME nadat Novell SUSE Linux in 2004 overnam.

Zodra openSUSE 11.2 gelanceerd wordt, zal het installatieproces standaard KDE als bureaubladomgeving installeren, maar de gebruiker krijgt nog wel gewoon de optie om een alternatieve omgeving te kiezen. Het is weliswaar een kleine verandering, maar veel gebruikers klikken zonder te lezen door.

Desalniettemin willen openSUSE-ontwikkelaars wel duidelijk maken dat ze GNOME niet laten zitten. "Beide omgevingen zullen als gelijken worden beschouwd binnen het openSUSE-project. Deze verandering heeft geen impact op de kwaliteit van de GNOME-desktop binnen openSUSE", zo schreef Löffler.

Versie 11.2 van de Linux-distributie wordt in november verwacht. Deze versie bevat standaard ext4 als bestandssysteem, de nieuwste Linux-kernel en nieuwe en bijgewerkte hardwaredrivers. Verder wordt ook YaST verbeterd met nieuwe webinterfacemogelijkheden.