1 min

Google, de internetgigant, had gisteren al navigatie voor Android 2.0-apparaten onthuld, maar vandaag wordt bekend gemaakt dat de navigatiedienst ook naar de iPhone gaat komen. Dat maakte de CEO bekend in gesprek met Forbes.

Google Maps Navigation komt ook naar de iPhone toe. In den beginnen kunnen enkel Android-devices gebruik maken van de de navigatiesoftware die werkt op Google Maps. De navigatie is namelijk een uitbreiding op de mobiele applicatie van Google Maps. Google kondigde de navigatie gisteren aan en maakte hierbij bekend dat de Motorola Droid de eerste smartphone gaat worden die ondersteuning gaat krijgen voor deze feature. De feature is momenteel alleen nog maar in de verenigde Staten beschikbaar.


De navigatiesoftware van Google heeft als voordeel (en als nadeel) dat hij gebruik maakt van het internet. Dat betekent dat Google de content, beschikbaar op het internet, ook gaat gebruiken om de navigatiesoftware ‘slimmer’ mee te maken. Dit heeft als nadeel dat men in het buitenland met torenhoge rekeningen zit. Aangeraden wordt dan toch om een ander navigatiesysteem te gebruiken in het buitenland.

Google Navigatie komt in november uit voor de Motorola Droid, een nieuwe Google-phone. Wanneer de dienst voor de iPhone beschikbaar komt, is niet bekend. Wanneer de dienst wereldwijd gaat werken, is eveneens nog niet bekend.