1 min

Tags in dit artikel

, , ,

THQ heeft vandaag de financiële cijfers van het laatste kwartaal van 2009, oftewel het derde kwartaal van het lopende fiscale jaar, bekendgemaakt. Het bedrijf boekte een winst, in tegenstelling tot het voorgaande jaar.

Tot aan 31 december 2009 boekte THQ een winst van 1,2 miljoen dollar. Een hele verbetering ten opzichte van de 334,2 miljoen dollar verlies het voorgaande jaar. THQ liet weten dat ze erg blij zijn met het feit dat de drastische herstructurering nu al zijn vruchten afwerpt en een positief resultaat heeft op de financiële cijfers.

Het eerste succes van 2010 is voor THQ ook al weer binnen. Darksiders verkocht in de eerste vier weken na release in de Verenigde Staten erg goed: 1,2 miljoen keer om precies te zijn. Het spel werd een onderdeel genoemd van het "groeiende portfolio van titels in ons bezit". Ook voor de rest van 2010 heeft THQ het een en ander klaarstaan, onder andere MX vs. ATV Reflex, Dawn of War: Chaos Rising, Metro 2033, UFC Undisputed 2010 en HomeFront.

Ook werd er in een vergadering met investeerders gesproken over een nieuwe Red Faction-titel in het fiscale jaar 2011, de periode tussen april 2010 en maart 2011. Zelfs voor het fiscale jaar 2012 werden al titels bevestigd, namelijk een vervolg op Darksiders, een nieuwe titel in de Saints Row-franchise en Warhammer 40k: Space Marine.