1 min

Volgens de New York Times is Google een samenwerkingsverband aangegaan met Sony en Intel. De samenwerking is een initiatief van Google en Intel en zou tot stand zijn gebracht om een nieuw platform genaamd Google TV te ontwikkelen.

Nieuwe technologieën moeten het mogelijk maken voor TV-gebruikers om navigeren door webapplicaties zoals Twitter net zo gebruikersvriendelijk te maken als het veranderen van het TV-kanaal. Op het moment bestaan er al TV’s waarop het mogelijk is om webpagina’s te bekijken, maar de keuze van sites is gelimiteerd.

Google is van plan om het TV platform, welke gebaseerd is op Android OS voor smartphones, open te stellen aan softwareontwikkelaars. Er wordt gehoopt dat het openstellen van het platform vergelijkbare effecten heeft als eerder bij applicaties voor mobiele telefoons het geval was. Er wordt verwacht dat Google binnen een paar maanden een toolkit ter beschikking stelt, aldus de New York Times.

Logitech, gespecialiseerd in randapparatuur (muizen, speakers, toetsenborden), zou de taak gekregen hebben om randapparatuur, waaronder een mini-toetsenbord, te fabriceren.