1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese iPad-lancering met een maand is uitgesteld, naar eind mei. Het bedrijf wijt het uitstel aan een ‘onverwacht hoge vraag’ naar de iPad in de Verenigde Staten, waar het nieuwe Apple-product begin deze maand in de verkoop ging.

Inmiddels zijn er meer dan een half miljoen iPads verkocht, maar volgens Apple is de vraag veel hoger dan werd verwacht. Hierdoor verwacht Apple dat men binnen een paar weken door de voorraad heen zal zijn. Ook zouden er al een groot aantal pre-orders voor de 3G-modellen van de iPad zijn gedaan. Deze zullen later deze maand voor Amerikaanse consumenten verkrijgbaar zijn.

Volgens Apple was het een moeilijk besluit om de internationale lancering van de iPad uit te stellen naar eind mei. Op maandag 10 mei, zo werd eveneens bekend, maakt het bedrijf bekend voor welke Europese prijzen het apparaat verkocht zal gaan worden. Vanaf diezelfde dag zullen ook de eerste pre-orders mogelijk zijn.

In een reactie heeft Apple Nederland laten weten dat er nog geen datum voor de Nederlandse iPad-release is vastgesteld. Dit betekent dus dat de internationale iPad-lancering vooralsnog beperkt zal zijn tot de eerder aangekondigde landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.