2min

Steve Jobs heeft tijdens de D8 conferentie (technologie bijeenkomst van de Wall Street Journal) aangegeven dat ze niet van plan zijn om Google producten te gaan weren van Apple’s iPhoneOS.

Jobs gaf wel aan dat de relatie tussen Apple en Google is verandert, voorheen gingen de bedrijven zeer vriendelijk en samenwerkend met elkaar om maar dat is wel verandert sinds Google heeft besloten de concurrentie aan te gaan met Apple. Momenteel biedt Google concurrentie met haar Android telefoons en besturingssysteem, maar ook met hun browser en sinds kort met hun nieuwe muziekdienst.

Volgens Jobs is dat echter geen reden is om de Google’s zoekmachine dan maar uit iPhone OS te gooien. Apple heeft geen kennis of ambitie om zich te gaan mengen op de zoekmachinemarkt, aldus Jobs.

Iets wat Jobs niet vertelde tijdens het interview is dat Apple zelf groot fan en afnemer is van de Google search. Apple heeft namelijk een netwerk van Google Enterprise producten voor de zoekdiensten van haar websites en webdiensten.

Kijkende naar de alternatieven van de Google zoekmachine of Google Maps zijn niet al te groot, de enige twee opties lijken Microsoft’s Bing en Yahoo te zijn, de relatie tussen Apple en Microsoft is echter wat minder goed te noemen dan die met Google. Dan is er nog Yahoo, die ook een compleet aanbod van zoek en map diensten hebben, het enige probleem is dat die marktaandeel en trouwe bezoekers binnen Europa missen. Dit is iets wat Apple natuurlijk zou kunnen veranderen met haar marketingapparaat, het enige is dat ze dan Yahoo moeten kopen in plaats van samenwerken.