2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft afgelopen donderdag de homepage van Google News vernieuwd. Momenteel zijn de aanpassingen alleen te bewonderen op het .com-domein. Google meldt op de officiële Google blog dat het in de aankomende maanden de nieuwe homepage in andere talen, en op andere domeinen beschikbaar zal maken.

Het gros van de veranderingen heeft te maken met ‘persoonlijk nieuws’. Google probeert het nieuws zo relevant mogelijk te maken, en te laten aansluiten op de interesses van de gebruiker. Bovendien zullen interessante artikelen waar de gebruiker mogelijk niet van op de hoogte was gemarkeerd worden. Ook met de opkomst van sociale netwerken is rekening gehouden, zo is het makkelijk geworden om artikelen te delen.

Het hart van de nieuwe homepage is de ‘news for you’-sectie, waar titels en previews worden weergeven van artikelen. Gebruikers kunnen zelf beïnvloeden welk nieuws hier getoond wordt door specifieke onderwerpen op te geven waarover ze willen lezen, zoals Business, Health, het WK of Jan Peter Balkenende. Elke keer als je inlogt met je Google-account zullen jouw instellingen bewaart worden. Via ‘News Settings’ kun je bovendien invullen van welke bronnen je vaker, of juist minder vaak nieuws wil zien. Hierop zullen artikelen van specifieke bronnen lager of hoger ranken in de resultaten.

Daarnaast geeft Google aan hotkeys toegevoegd te hebben om navigeren makkelijker te maken, net zoals in Gmail en Google Reader. Als je op de Google News website zit en je drukt op de vraagteken-toets, dan wordt een lijst met hotkeys getoond. Naast de onderwerpen waar gebruikers graag over lezen is er ook nog het grote nieuws van die dag. Via de ‘Top Stories’-sectie kun je in een oogopslag zien waarover er veel geschreven wordt.

Het is niet bekend wanneer de vernieuwde homepage in het Nederlands beschikbaar gesteld zal worden. Meer informatie is te vinden op de officiële Google Blog.