2min

Tags in dit artikel

, ,

Deze maand nog stopt Dell met het voorinstalleren van PC’s met Windows XP. Terwijl Microsoft pas op 22 oktober verbiedt om Windows XP aan te bieden stopt Dell er al eerder mee.

Dit geeft Faith C, een medewerker van Dell, op het Direct2Dell-blog aan. Ook andere systeembouwers zijn van plan om eerder te stoppen met het aanbieden van Windows XP. Faith C verwijst ook naar Brandon LeBlanc die in juni al aankondigde dat op 22 oktober de stekker voor Windows XP eruit wordt getrokken. Microsoft wilde Windows XP al in 2008 van de markt halen. Door veel klachten van klanten was dit uiteindelijk uitgesteld naar 2010.

Op 1 oktober kun je de laatste met Windows XP voorgeïnstalleerde PC bestellen bij Dell. Na 22 oktober kunnen gekwalificeerde klanten van Dell nog wel Windows XP-systemen kopen op de maatwerkafdeling van Dell, de Custom Factory Integration(CFI). Wel moet je vragen of je in aanmerking komt voor de CFI.

Een goed alternatief is de XP-mode op Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate. Desalniettemin gaat Dell door met het ondersteunen van drivers voor XP tot december 2012. Wat de blogger niet heeft vermeld is dat je ook zelf XP kunt installeren nadat je een PC hebt ontvangen waarop Windows 7 is voorgeïnstalleerd. Vanwege het downgraderecht kun je altijd een DVD aanvragen met XP erop totdat Windows 7 aan het einde van zijn levensduur is.