1 min

Tags in dit artikel

,

Google Instant is deze week nu ook beschikbaar voor aangemelde Nederlandse Google-gebruikers. Het programma kunnen de Nederlanders onder andere draaien in Google Chrome, Firefox, Safari, en Internet Explorer 8.

Google Instant maakt het mogelijk om de zoekresultaten op het scherm te krijgen zonder de Enter-toets in te drukken. Daarnaast wordt door middel van dynamische wijze de relevante zoekresultaten op je scherm weergegeven. Met als gevolg dat de meest logische zoekresultaten verschijnen op de pagina.

Het programma geeft de mogelijkheid om een tekst te voorspellen, zodat je zelf de zoekopdracht hoeft af te maken. Als je een trefwoord of een zinsnede ziet waarop je wilt zoeken, zal je iets naar beneden in het scherm direct de zoekresultaten zien voor datgene waarnaar je opzoek was.

Google Instant is eerder deze maand wereldwijd geïntroduceerd in verschillende landen en talen, onder andere in het Engels, Duits, Frans en Russisch, daarnaast zal het programma de belangrijkste zoekervaring worden op Google. Alhoewel het al wel beschikbaar is in Nederland, heeft Google wel een paar dagen nodig om de dienst in diverse andere landen live te zetten.