2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Yahoo heeft aangekondigd dat ze niet meer gezien willen worden als zoekmachine en dat ze de boeg om gaan gooien. Om te beginnen hebben ze recent zowel Facebook als Twitter geïntegreerd in diverse diensten, daarnaast worden er een aantal nieuwe games toegevoegd aan Yahoo.

De internetgigant zal de games importeren in Yahoo Games, op de My Yahoo persoonlijke homepage, in de onlangs uitgebrachte Yahoo Messenger 11, in de browser toolbar en in Yahoo Pulse. Zodat er in groot aantal Yahoo diensten gebruik kan worden gemaakt van dezelfde games.

Momenteel zijn er nog maar een paar games beschikbaar. Zynga zal FishVille en Mafia Wars naar Yahoo gaan brengen, maar niet zijn populairste spellen zoals FarmVille en FrontierVille. Maar volgens bronnen rondom Yahoo is dit pas het begin, naar alle waarschijnlijkheid zullen de andere spellen over een tijdje ook in Yahoo geplaatst worden.

Zynga wil een breder publiek aantrekken en wil minder afhankelijk worden van Facebook. Hoewel de twee bedrijven al langer samenwerken en de verschillen hebben uitgewerkt met een akkoord eerder dit jaar, wil Zynga zo ver mogelijk van Facebook uitbreiden zodat het bedrijf op zichzelf kan staan.

Yahoo is bezig met het integreren van meerdere sociale functies. Met als doel dat internetters meer tijd doorbrengen op de website en op de applicaties. Daarnaast heeft Yahoo aangekondigd dat zij binnenkort Twitter nog verder zullen integreren in de website. Facebook is momenteel al wel beschikbaar in diverse Yahoo diensten, voor Twitter is dat nog een stuk minder.

Yahoo gaat tevens de homepage personaliseren voor elke gebruiker, op basis van de interesses van de gebruiker, de gebruikershandelingen op de website, en diverse alchoritmes die los kunnen worden gelaten op het gedrag van een gebruiker. Hierdoor serveert Yahoo straks voor bijna elke gebruiker een unieke homepage pagina.