1 min

Tags in dit artikel

,

Waterkoeling is één van de speerpunten van de Inno3D iChill Black Edition-videokaarten. Naast een normale GTX580 heeft Inno3D daarom nu ook een GTX580 iChill Black Edition-videokaart geïntroduceerd, welke kant en klaar met koelblok, pomp, radiator en ventilator wordt aangeleverd.

Dankzij waterkoeling wordt het overklok-potentieel van een videokaart vergroot terwijl het systeem er stiller op kan worden. Een probleem van waterkoeling is alleen dat het setje bij elkaar moet worden gezocht door de consument en er goed moet worden opgelet dat onderdelen goed op elkaar passen. Het in elkaar zetten kan ook flink wat problemen opleveren, er kan genoeg fout gaan.

Het handige aan de videokaart die Inno3D aanlevert is dat de videokaart al is voorzien van alle benodigdheden om aan de slag te gaan. De Inno3D GTX580 iChill Black Edition is namelijk vanuit de fabriek al voorzien van alle benodigde onderdelen en hoeft zodoende alleen maar in het moederbord geprikt te worden, de radiator moet ook nog een mooi plaatsje krijgen, maar gepruts met slangen en gedemineraliseerd water blijft achterwege.

We hebben op het moment nog geen gegevens over kloksnelheden of prijs, maar we weten wel dat de videokaart nog in december op de markt wordt gezet.