1 min

De hackers van de groep Anonymous hebben de DDoS-aanval op de website van Stichting Brein opgeëist. De site van Stichting Brein ging vrijwel direct na het offline gaan van FTD zelf ook plat.

Anonymous laat op deze site weten dat "Operation Payback" terug is en zal volgens eigen zeggen grootse vormen aannemen. Anonymous verklaart dat zij voordat ze de grote vis neerhalen, eerst verschillende kleinere sites zullen aanvallen. Anonymous laat weten dat Brein’s recente acties ervoor hebben gezorgd dat zij een primair doelwit zijn.

Voor het kiezen van een doelwit gebruikt Anonymous de website Alexa.com. Deze website geeft weer hoeveel mensen er dagelijks een website bezoeken. Hoe hoger de ranking, hoe groter de websites. Volgens de maatstaven van Anonymous is de website anti-piracy.nl van Stichting Brein met een Alexa-rating van 370,145 een kleine website. De reden die de groep opgeeft heeft vooral te maken met het feit dat Brein ervoor heeft gezorgd dat elf Usenet forums offline moesten. Met een DDoS aanval op Brein probeert Anonymous de boodschap duidelijk te maken dat zij tegen de werkzaamheden van Stichting Brein zijn. Zoals uit de verklaring te lezen valt kunnen we binnenkort nog meer nieuws verwachten van Anonymous aangezien zij spreken over het neerhalen van een "Big Fish."