1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Volgens de zanger Jon Bon Jovi heeft Steve Jobs het met zijn bedrijf Apple op zijn geweten dat de muziekbusiness ten onder is gegaan. Volgens Bon Jovi mist de hedendaagse jeugd de belevenis van muziek door Apple.

Volgens Bon Jovi gaat het mis bij het feit dat muziek door middel van één muisklik binnen te halen is. De jeugd van tegenwoordig weet volgens de zanger niet meer hoe het is om met hun zuur verdiende centen naar een platenwinkel te gaan en daar een LP te kopen zonder dat je weet wat er eigenlijk op staat. Vroeger zette je thuis de LP op, draaide je het volume op 10 en droomde je weg met de hoes in je handen en de muziek in je oren.

Wat de zanger voor het gemak even vergeet is dat de bijvoorbeeld de CD al enige tijd geleden zijn intreden heeft gedaan en Apple slechts insprong op een doorontwikkeling. Door illegale downloads liep de muziekindustrie miljarden aan omzet mis en juist door iTunes komt er toch weer enigszins omzet binnen. Wellicht dat Bon Jovi te oud wordt voor de business en hier even niet aan dacht toen hij deze uitspraken deed? Daarnaast kunnen er nog steeds LP’s worden gekocht en zijn ook de platen van Bon Jovi gewoon in de "kwaadaardige" iTunes winkel van Apple te vinden.