1 min

Nu Apple een patentrechtszaak heeft opgestart tegen Samsung, waarbij het Samsung beticht van het kopiëren van de iPhone en de iPad met haar Samsung Galaxy S en Galaxy Tab, is het de beurt aan Samsung. De Koreaanse fabrikant overweegt om nu een counterrechtszaak te starten en Apple aan te klagen wegens het schenden van Samsung patenten.

Een nieuwe patentoorlog lijkt dus te beginnen, ditmaal tussen Apple en Samsung. Samsung heeft in een verklaring op de aanklacht van Apple laten weten: "Samsung zal actief reageren op deze juridische actie tegen ons met passende juridische maatregelen om ons intellectueel eigendom te beschermen". Samsung beschikt naar eigen zeggen over patenten van communicatie standaarden waar Apple inbreuk op maakt.

Ook geeft Samsung aan dat al hun producten zijn gebaseerd op hun eigen "intellectuele portfolio en eigen technologieën". Er is volgens Samsung dus helemaal niets van Apple gestolen. Eerder lieten we ook al weten dat het een vreemde oorlog is, Samsung is namelijk een van de grootste leveranciers van iPhone onderdelen, waaronder de A4 en A5-processoren.

Apple is van mening dat zowel de hardware, de software interface en zelfs de verpakking is gestolen van haar producten. Apple heeft dan ook een hele lading foto’s aangeleverd als bewijsmateriaal.