1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er blijkt vanuit Facebook en Google veel interesse te zijn in een vergaande samenwerking met Skype. Beide bedrijven hebben inmiddels contact gezocht met Skype om de mogelijkheden te bespreken.

Dit gebeurde nadat de beursgang van Skype werd uitgesteld. De gesprekken zouden nog van prille vorm zijn en zich in een zeer vroeg stadium bevinden. Volgens critici zou een vergaande samenwerking tussen Facebook en Skype meer voor de hand liggen dan een samenwerking van het bedrijf met Google. Google heeft namelijk zelf een vergelijkbare dienst in zijn aanbod. Facebook werkt al langer samen en daarom lijkt het meer voor de handliggend dat deze samenwerking uitgebreid zal worden.

Er staat veel druk op Skype nu de beursgang is uitgesteld. De aanstelling van topman Tony Bates zou hier mede de oorzaak van zijn. Daarnaast hebben er verschillende andere partijen zich op het strijdtoneel van Skype gemeld, zoals Apple en Gogole. Een deal met Skype zou het bedrijf naar schatting zo’n drie à vier miljard euro opleveren. Een beursgang van het bedrijf zou goed zijn voor 1 miljard dollar.