2min

Het PlayStation Network blijft mogelijk tot 31 mei offline. Dit heeft een Sony-woordvoerder uit Japan laten weten in een telefoongesprek met persbureau Bloomberg. Zodra de dienst dan online zal komen, is het PlayStation Network meer dan een maand offline geweest.

Sony durft niet met zekerheid te zeggen wanneer de dienst precies online zal komen, maar wanneer alles volgens schema loopt zou de dienst 31 mei weer operationeel moeten zijn. Het zal mogelijk zijn dat delen van de diensten al eerder beschikbaar zullen zijn. Ondanks dat Sony zijn best doet om zijn gebruikers zo goed mogelijk te informeren, blijven we opnieuw redelijk in het ongewisse. Met het nieuws dat de dienst weer online komt binnen een paar weken, weten we opnieuw niet veel meer dan het eerder vermelde binnenkort.

Sony overweegt inmiddels om een beloning uit te reiken aan de tipgever die de doorslaggevende tip naar de daders geeft. Dit nieuws zou CNET hebben vernomen uit, volgens CNET, betrouwbare bronnen. Een definitief besluit hierover zou echter nog niet genomen zijn. Sony ziet een beloning in ieder geval wel als een potentiële optie om zo de daders op te sporen.

Ondanks dat Anonymous ontkent dat zij achter de hack zit, laat zij wel de mogelijkheid open dat de hack is uitgevoerd door iemand binnen de groep. Ondanks dat Anonymous dan niet achter de actie staat, wordt de hack uit gevoerd uit naam van Anonymous. Het zou er dan niet om gaan of de groep het er wel mee eens is. Sony ziet de hackersgroep nog steeds als een van de hoofdverdachten nadat het in de database een bestand vond genaamd Anonymous. In dit bestand zou de tekst "We Are Legion" hebben gestaan.