2min

Iets waar we zeker van zijn is dat Microsoft morgen Windows Phone 7 Mango zal gaan aankondigen. Een grote update van het Windows Phone 7 besturingssysteem waar veel huidige gebruikers met smart op wachten. Wat ook nieuw zal zijn is de ondersteuning voor de Nederlandse taal waardoor Windows Phone 7 ook officieel verkrijgbaar wordt in Nederland.

Morgen wordt dus een hele belangrijke dag voor Microsoft, want als we alle berichten mogen geloven dan komt er behalve een grote update van het besturingssysteem, ook eindelijk een uitrol naar een groot deel van Europa, waaronder Nederland. Eerder waren Windows Phone toestellen alleen in een zeer beperkt aantal landen te verkrijgen en was de Marketplace in een zeer beperkt aantal landen beschikbaar.

Om deze update wat kracht bij te zetten zou Microsoft morgen ook negen toestellen gaan aankondigen. Dit is echter nog een gerucht en is nog niet bevestigd door een van de betrokken partijen. De negen toestellen die worden aangekondigd zullen naar verluidt echter niet direct beschikbaar komen maar pas richting het einde van het jaar. De verkopen van Windows Phone zijn tot op heden niet slecht maar ook niet bijzonder goed. Het platform zit eigenlijk nog steeds te wachten op een echte doorbraak. Daardoor zou het beter zijn als er op korte termijn wat nieuwe toestellen worden uitgebracht.

Volgens de geruchten zal Microsoft morgen 2 HTC-toestellen aankondigen, een Dell-toestel, ook Acer zal gaan instappen in Windows Phone en komt met twee toestellen op de markt en tot slot zal Samsung de overige vier toestellen voor zijn rekening nemen. Waarmee Samsung meteen een grote rol krijgt in het Windows Phone aandeel.

De exacte details van de aankondigingen van morgen zijn nog onbekend. In elk geval rekent iedereen erop dat Windows Phone verder wordt uitgerold over Europa en dat het besturingssysteem een grote sprong voorwaarts zal maken. Verder blijft het afwachten of Microsoft inderdaad negen nieuwe toestellen zal aankondigen. Wordt ongetwijfeld morgen vervolgt!