1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia zal Symbian nog minimaal vijf jaar gaan ondersteunen ondanks dat het merk massaal overstapt op Windows Phone. Deze uitspraak deed Nokia-CEO Stephan Elop in een eigen bedrijfsblog.

Elop geeft aan dat Nokia in deze periode absoluut doorgaat met het investeren in Symbian. "Ondanks dat we overstappen op het Windows Phone-platform zullen wij volop blijven investeren in het Symbian-platform." Daarnaast zal Nokia nog tot minimaal 2016 software-updates uitbrengen voor haar toestellen die draaien op het Symbian-platform. Ook zal Nokia klantenservice en applicatie-onderhoud blijven bieden voor Symbian toestellen.

In februari werd het nieuws bekend dat Nokia nauw samen gaat werken met Microsoft. Om die redengaat Nokia nu massaal overstappen op het Windows Phone-platform. De eerste toestellen met dit besturingssysteem zullen eind dit jaar uit Nokia’s fabriek gaan rollen. Elop omschreef 2011 en 2012 als overgangsjaren voor Nokia. In aankomende jaren zal de ondersteuning voor Symbian dus mondjesmaat af worden gebouwd.