1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gaat goed met de Digitale Agenda van de EU: steeds meer mensen binnen de EU maken vaker gebruik van internet (65%). Maar op sommige gebieden blijft vooruitgang achterwege, in het bijzonder supersnel breedband internet.

Dat blijkt uit cijfers van Eurocommissaris Neelie Kroes die ze vandaag heeft gepresenteerd. Kroes: "Een jaar na de lancering van de Digitale Agenda zie ik vooruitgang. Maar lidstaten, ondernemers, het maatschappelijke middenveld en de Europese Commissie moeten meer doen als we het maximale uit de Digitale Agenda willen halen om Europa’s concurrentiekracht te vergroten, innovatie te stimuleren en banen en werkgelegenheid te creëren."

Volgens de cijfers is het afgelopen jaar goede vooruitgang geboekt. Meer mensen maken gebruik van internet: het aandeel lageropgeleide mensen dat er gebruik van maakt is toegenomen. Het aantal niet-gebruikers is gedaald van 30% naar 26%. Ook op het gebied van online shopping en de implementatie van e-Government is vordering te melden.

Met de Digitale Agenda wil Neelie Kroes internet toegankelijk maken voor alle EU-burgers. Volgens de plannen moet in 2013 iedereen in Europa toegang hebben tot basisbreedband, en in 2020 tot supersnel breedband internet.