Wat kunnen we verwachten op E3?

Door op , 2268x bekeken

De E3-beurs in Los Angeles komt er weer aan! Deze beurs belooft zoals altijd weer veel nieuws, aankondigingen en ander spektakel. Zoals gewoonlijk draait de geruchtenmolen weer op volle toeren wanneer de beurs dichterbij komt. In dit artikel daarom een fijne vrijdagmiddag-update over wat er tot nu toe bekend is.

Als eerste zullen we verschillende uitgevers en ontwikkelaars behandelen. Hier kan je stuk voor stuk lezen wat welke uitgever in elk geval zal laten zien op de E3. Verder vind je onderaan de pagina een overzicht van alle persconferenties en als laatste nog een overzicht met wat feiten over de E3-beurs in Los Angeles. Naast dit overzicht zullen wij, zoals je van ons gewend bent, voorzien van al het laatste nieuws tijdens deze beurs.

THQ, bekend van Saints Row en UFC:


Zoals je al in dit bericht al kon lezen komt uitgever THQ met aardig wat titels naar de E3. Zo kan je onder andere meerdere UFC en Warhammer 40.000 titels verwachten. Verder bestaat de lijst die THQ vrijgaf uit Margaritaville Online, Metro, Last Light, MX vs ATV Alive DLC, Saints Row: The Third, uDraw en WWE '12.

Ubisoft, bekend van Assassins Creed en Driver:


Bij ontwikkelaar Ubisoft zal deze editie van de E3 vooral draaien om het nieuwe deel in de Assassins Creed-serie. Assassins Creed: Revalations zal ongetwijfeld veel aandacht krijgen. Daarnaast zullen we ook de nodige footage van Driver: San Francisco, Rayman: Origins en Tom Clancy's Ghost Recon kunnen verwachten. Daarnaast gaan de geruchten dat Ubisoft nog een of twee nieuwe games zal onthullen tijdens de E3. Welke dit precies zijn en of dit gebeurt weet uiteraard niemand zeker. Echter is Beyond Good and Evil 2 wel erg vaak genoemd.

Square Enix, bekend van Tomb Raider:


Uitgever Squire Enix gaf vandaag al een mooi opwarmertje uit in de vorm van een officiële E3-trailer van het nieuwe deel van Tomb Raider. Hierin is te zien dat een jonge Lara Croft getroffen wordt door een schipbreuk. Hierna begint haar eerste avontuur als overlever. Square Enix heeft aangeven dat zij een andere, meer filmische, weg in zijn geslagen met dit deel. Dit komt dan ook duidelijk naar voren in de trailer.Konami, bekend van Metal Gear en PES:


Konami heeft naar aanleiding van de E3-beurs een Pre-E3 show gehouden waarin al een tipje van de sluier werd opgelicht. Zo kunnen we van Konami onder andere een 3DS-versie van Metal Gear verwachten welke dankbaar gebruik maakt van de twee schermen die de 3DS aan boord heeft. Daarnaast komt er ook weer een nieuwe deel van Pro Evolution Soccer naar de E3 en kondigt Konami de nieuwe game NeverDead aan. Daarnaast is er ook nieuws over Silent Hill. Deze krijgt een NGP-only versie in de vorm van Book of Memories en een multi-platform vervolg die Downpour gaat heten. Als laatste komen van Metal Gear Solid en Zone of the Enders beide een HD collectie uit.

Electronic Arts, bekend van Need for Speed en Medal of Honor:


Net als THQ zal ook EA weer flink aftrappen op de E3. Zo kunnen we onder andere nieuws verwachten van Battlefield 3, Kingdoms of Amalur: Reckoning, FIFA 12, Mass Effect 3, SSX en Star Wars: The Old Republic. Daarnaast kan ook EA rekenen op de nodige geruchten. Zo bestaan er geruchten over nieuwe uitgaves van Mirror's Edge, Command & Conquer, Dragon Age 3 en dan is er nog het mysterieuze "Project Redlime."

Namco Bandai, bekend van Tekken en SoulCalibur


Vorig jaar leek Namco een beetje het lachertje van de E3 beurs. Namco kwam namelijk met veel te weinig niews en hetgeen wat ze wel hadden te melden was totaal niet boeiend. Dit jaar hoopt Namco meer potten te kunnen breken en komt het met SoulCalibur deel vijf. Daarnaast zijn titels als Inversion, Ace Combat: Assault Horizon en Ridge Racer: Unbounded ook al zeker. Mogelijk zien we ook nieuwe beelden van Tekken X Street Fighter.

Warner Bros, bekend van Batman en Lord of the Rings


Op de E3-beurs zullen we voor de eerste keer mogen genieten van Batman: Arkham City. Deze titel werd door vele al op de vorige editie van de E3 verwacht maar schitterde in afwezigheid. Batman: Arkham Asylum wordt op het Techzine-forum ook erg gewaardeerd en wij kijken dan ook erg uit naar deze titel. Naast het nieuwe deel van Batman zal Warner Bros ook met de nieuwe game Bastilon komen. Als laatste zal Warner Bros ons voorzien van de nodige informatie van Lord of the Rings: War in the North.

Capcom, bekend van Resident Evil en Street Fighter:


Capcom heeft in het verleden al enkele zeer vermakelijke spellen op de markt gebracht. Zo worden titels als Street Fighter en Resident Evil nog altijd erg gewaardeerd. De line-up voor Capcom ziet er dit jaar weer erg goed uit. De line-up bestaat dit jaar namelijk uit onder andere Dead Rising 2: Off the Record, Resident Evil: Operation Raccoon City en The Mercenaries 3D. Geruchten voor Capcom blijven enkel steken op de aanwezigheid van DmC.

2K Games, bekend van BioShock en Civilization:


Ondanks dat 2K Games nog steeds een kleine vrij nieuwe uitgever is, was afgelopen editie van de E3-beurs toch een denderend succes waar menig grote uitgever jaloers op was. Eigenlijk overtuigde elke getoonde game die werd getoond door 2K Games. Een van de grootste titels van 2K Games op de E3-beurs zal tonen is Bioshock Infinite. Dit derde deel uit de BioShock-reeks zal in een andere setting afspelen als voorgaande delen maar kan nu al rekenen op een groot aantal fans. Daarnaast komt 2K Games met NBA 2K12 en The Darkness 2.

Sony, bekend van Gran Tourismo en Uncharted:


Sony heeft een behoorlijke rij aan games die stuk voor stuk top-titels zijn. Vorig jaar was het daarom al smullen bij de stand van Sony. Dit jaar worden we opnieuw getrakteerd op een aantal hele dikke titels. Zo mogen we onder ander informatie verwachten van Uncharted 3: Drake's Deception, Resistance 3, Twisted Metal, Ratchet and Clank: All 4 One en inFamous 2. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar de NGP, Sony's nieuwe handheld. Qua geruchten zit het wel snor bij Sony. Zo bestaan er geruchten over vier nieuwe games. Een teasersite van Sony laat namelijk vier lege hokjes zien.

Nintendo, bekend van Super Mario en Zelda:


Qua games zullen we niet erg veel schokkende dingen hoeven te verwachten van Nintendo. The Legend of Zelda: Skyward Sword is in ieder geval zeker en daarnaast zal er ook ongetwijfeld meer verteld worden over Super Mario 3DS. Qua hardware kunnen we echter wel meer verwachten van Nintendo. Het bedrijf zal zich op de E3 volledig richten op de aankondiging van de tweede generatie Wii. Welke in het geruchtencircuit al Wii 2, Wii HD en zelf Wii 3D wordt genoemd.

Bethesda, bekend van Fallout en Brink:


Net als Konami heeft Bethesda een Pre-E3 event gehouden waarin al verschillende zaken duidelijk werden. Zo mogen we dit jaar bij de stand van Bethesda gaan genieten van titels als The Elder Scrolls V: Skyrim, Brink, Rage, Prey 2 en Hunted. Stuk voor stuk zijn dit allemaal erg interessante titels die zeker uit kunnen groeien tot een succes. Geruchten voor Bethesda bestaan er enkel in de vorm van Quake Live.

Microsoft, bekend van Forza Motorsport en Halo:


Microsoft focuste zich volgens vele het afgelopen jaar veel te veel op haar eigen Kinect for Xbox en vergat daardoor al het ander moois wat het bedrijf te bieden heeft. Het lijkt erop dat dit scenario zich ook dit jaar weer zal herhalen. Microsoft heeft namelijk aan de pers laten weten dat zij zullen worden voorzien van al het laatste nieuws rondom de... Kinect! Gelukkig bied Microsoft dit jaar wel andere titels aan die zeker de moeite waard zijn. Denk maar eens aan Gears of War 3 en Forza Motorsport 4. Geruchten vanuit het Microsoft kamp bestaan uit een mogelijke update voor de Xbox 360. Deze zou onder andere betere ondersteuning moeten gaan bieden voor 3D-games.

Activision, bekend van Modern Warfare en Prototype:


Een ongekend aantal spelers kijkt dit jaar opnieuw weer uit naar een nieuw deel in de Modern Warfare-reeks. Deze franchise is inmiddels uitgegroeid naar een immens populaire shooter die zijn weerga niet kent. Mede door deze populariteit ligt het voor de hand dat de rest van de games een beetje in het niet zullen vallen door Modern Warfare 3. We kunnen van Activision, naast Modern Warfare 3, in ieder geval het vervolg op Prototype verwachten, maar er ook nog andere titels zoals X-Man destiny, Transformers: The Dark of the Moon en Spider-man: Edge of Time.

Als laatste nog wat informatie over de E3-beurs zelf. De E3-beurs is namelijk het game-walhalla die je als fanatieke gamer niet mag missen. Om die reden vindt je hieronder wat informatie over de aankomende editie.

Feitjes en informatie:


 • E3 staat voor Electronic Entertainment Expo;
 • Wordt in Los Angeles in de Verenigde Staten gehouden;
 • Vindt plaats op 7,8 en 9 juni 2011;
 • Is 's wereld grootste gamebeurs;
 • Eerste editie werd gehouden in 1995;
 • Gemiddeld bezoeken er elk jaar zo'n 55.000 mensen de E3;
 • In 2007 werd de opzet drastisch veranderd;
 • In 2007 trok de beurs daardoor slechts tienduizend mensen;
 • In 2008 zette deze lijn door en trok de beurs slechts vijfduizend mensen;
 • In 2009 werd de beurs weer in zijn oude opzet hersteld;
 • Het recordaantal bezoekers staat op meer dan 70.000 mensen (2005);
 • Afgelopen editie bezochten 45.600 mensen de beurs.


Tot slot een overzicht van alle persconferenties, dan weet je ook wanneer je al het gamenieuws ongeveer kan verwachten.

Alle persconferenties:


 • Microsoft: maandag 6 juni 18:00 Nederlandse tijd;
 • Electronic Arts: maandag 6 juni 21:30 Nederlandse tijd;
 • Ubisoft: maandag 23:30 6 juni Nederlandse tijd;
 • Sony: maandag 02:00 6 juni Nederlandse tijd;
 • Nintendo: Dinsdag 18:00 7 juni Nederlandse tijd.


Wij gokken dat de grootste verrassende aankondiging van Nintendo komt in de vorm van een nieuwe Wii.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
7_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 21 winkels.

Nieuw op Techzine

 • Alles
 • Smartphones
 • Tablets
 • Laptops
 • Apps
 • IT-Pro