Facebook onder vuur door gezichtsherkenning

Door op , 3467x bekeken

Facebook lanceerde begin deze week in alle stilte haar gezichtsherkennings-programma. Dit zelfde programma ligt nu hevig onder vuur omdat het de privacy van gebruikers zou schenden.

Het programma kan, zoals de naam al verklapt, foto's scannen en daarin vervolgens de gezichten van gebruikers herkennen. Met deze informatie wordt vervolgens een suggestie aan een gebruiker gedaan. Dit noemt Facebook een 'tag suggestion'. Op deze manier zijn alle Facebookers in principe op te sporen tenzij een gebruiker zich hier specifiek voor afmeld. Volgens vele zou dit echter in de strijd zijn met de privacy van haar gebruikers.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigde werd afgelopen woensdag een debat aan deze kwestie gewijd. Zo stelde Democraat Edward Markey: "Als dit nieuwe onderdeel zo nuttig is als Facebook beweert, moet het op eigen benen kunnen staan, zonder een automatische aanmelding die de privacyinstellingen van gebruikers verandert zonder hun toestemming." Wanneer de kritiek aanhoud of nog meer vorm krijgt zal Facebook mogelijk aanpassingen door moeten voeren en zullen mensen zich waarschijnlijk eerst aan moeten aanmelden voordat ze automatisch gevonden kunnen worden. In Nederland klinken de eerste kritische geluiden nu ook al over deze nieuwe functie van Facebook.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro