1 min

Tags in dit artikel

,

De vogels uit de wereldwijde populaire game Angry Birds gaan hun debuut maken op het witte doek. De Finse game developer Rovio zou David Maisel, de oud-voorzitter van Marvel Studios, hebben ingehuurd om het bedrijf te adviseren.

Maisel is een van de oprichters van Marvel Studios – bekend van onder meer Iron Man en Spiderman – en was nauw betrokken bij de verkoop van dit bedrijf aan Disney. Maisel gaat Rovio niet alleen adviseren hoe de game developer de animatiefilm tot stand kan brengen, hij is tevens ingehuurd om Rovio in een animatiestudio om te bouwen.

In tegenstelling tot andere animatiestudio’s wil Rovio zich alleen richten op de ontwikkeling van Angry Birds en dit concept verder uitbouwen. Naast de game en de film zullen er in de toekomst ook korte animatiefilms, een tv-show en officiële Angry Birds merchandise verschijnen. Maisel onderhandelt op dit moment met scriptschrijvers en regisseurs over de film.

Angry Birds verscheen eind 2009 op de markt. Sindsdien is de game meer dan 250 miljoen keer gedownload. Hierdoor staat de game momenteel op de vierde plaats van meest gedownloade apps in de App Store.