1 min

Tags in dit artikel

,

Navigatiefabrikant TomTom is druk bezig met het uitbreiden van zijn smartphonestrategie. De navigatiesoftware is op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers.

Dat zegt Joost Jetten, vice-president Consumer Benelux en Zuidelijk Afrika, tegen NU.nl. Door de concurrentie van smartphones zal TomTom zich in de toekomst meer richten op de mobiele telefoon. "We zien de potentie van de applicatiemarkt en blijven onze iPhone-app ontwikkelen. Ook zijn we aan het kijken naar welke andere platformen interessant zijn voor navigatiesoftware van TomTom", zegt Jetten.

Volgens Jetten is TomTom te prefereren boven gratis navigatieprogramma’s zoals Google Maps. Hij wijst op de diensten IQRoutes en HD Traffic. Met IQRoutes berekent TomTom op basis van miljarden historische snelheidsmetingen van gebruikers de snelste route op een bepaald tijdstip. Met HD Traffic kunnen gebruikers zien waar files beginnen en ophouden.

De uitbreiding van de smartphonestrategie is goed nieuws voor mensen die geen iPhone gebruiken. Waarschijnlijk zal de gratis navigatietool in de toekomst ook beschikbaar zijn voor Android en wellicht Windows Phone 7. De vraag blijft of TomTom zijn diensten voor de Blackberry zal aanbieden aangezien steeds meer ontwikkelaars de samenwerking met RIM opzeggen. Daarover wilde Jetten nog niets zeggen.