1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony kondigde gisteren op de Gamescom in Keulen aan dat ze de prijs van de PlayStation 3 Slim wereldwijd gaat verlagen. Daarnaast maakte Sony meer details bekend over over de nieuwe 3D-monitor en presenteerde ze diverse nieuwe games.

Sony heeft de prijs van de 160GB-versie verlaagd naar 249 euro. De 320GB PlayStation 3 Slim zal 299 euro gaan kosten. De prijsverlaging wordt wereldwijd doorgevoerd. In de Verenigde Staten zullen deze consoles voor achtereenvolgens 249 en 299 dollar over de toonbank gaan.

Naast de wereldwijde prijsverlaging maakte Sony meer details bekend van de nieuwe 3D-monitor. De monitor zal in Europa 499 euro gaan kosten. De exacte lanceerdatum is nog onbekend, maar de monitor verschijnt ergens deze herfst in de winkels. De 3D-monitor, welke een 24 inch scherm heeft en in staat is om 1080p af te spelen, maakt een einde aan het split-screen tijdperk: dankzij de speciale display kunnen twee spelers ieder hun eigen spel zien. SimulView noemt Sony deze techniek. De monitor zal standaard met twee 3D-brillen geleverd worden. Aanvankelijk zei Sony slechts één 3D-bril standaard bij de monitor te leveren.