1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Samsung heeft in een officiële reactie laten weten geen interesse te hebben in de pc-tak van Hewlett Packerd oftewel HP. HP heeft te kennen gegeven de pc-tak te willen afsplitsen van het bedrijf en mogelijk ook te willen verkopen. Nu doen er ook meteen allerlei namen de ronde, waarvan Samsung er een was.

Samsung heeft zich met zijn publieke verklaring dus meteen uit de race gehaald als mogelijke overnamekandidaat. De grote vraag is welk bedrijf het dan gaat worden.

Volgens verschillende analisten en HP zelf loopt de waarde van HP’s pc-tak op dit moment nog redelijk uiteen. Verschillende analisten praten over een waarde tussen de 8 en de 10 miljard dollar. Terwijl HP zelf ervan overtuigd is dat de pc-tak iets meer waard is dan 12 miljard dollar.

In elk geval kan gesteld worden dat een overnameprijs van rond de 10 miljard dollar voor veel verschillende grote IT-partijen haalbare kaart is. Aan de andere kant moet wel worden vermeld dat de pc-markt momenteel een heel zware markt is met minimale marges. Eerder vandaag konden we melden dat Acer het afgelopen kwartaal geen winst heeft gemaakt en ook niet verwacht dat nog te gaan doen dit jaar. Acer wijdt dit aan de opkomst van de tablets, wat een negatief effect heeft op de verkoop van laptops.