1 min

Tags in dit artikel

,

TomTom integreert Twitter, Expedia, TripAdvisor en Yelp in hun nieuwe navigatiesystemen. Hiermee kunnen gebruikers meer relevante informatie verkrijgen en delen met andere.

Zo kunnen er hotels, restaurants, theaters en campings beoordeeld worden en gedeeld met andere reizigers. Deze dienst zal Search & Go LIVE gaan heten. Via twitter kan automatisch de route en locatie gedeeld worden. Deze gegevens worden onderweg automatisch geactualiseerd. Naast twitter is het ook mogelijk om via TripAdvisor, Yelp en Expedia informatie op te vragen. De beschikbare informatie zal zichtbaar zijn op de navigatie-kaart.

Er zullen geen extra kosten verbonden zijn aan de nieuwe Search & Go Live dienst. In de Verenigde Staten, Duitsland en Nieuw-Zeeland zal de dienst in oktober op de markt worden gebracht. Deze landen zijn volgens een woordvoerder gekozen voor de testfase. “Op basis van ervaring van gebruikers kijken we hoe deze functies kunnen optimaliseren”. TomTom laat weten dat ze de dienst ook zo snel mogelijk in Nederland willen aanbieden.