2min

Ondanks dat het gerucht over de komst van Xbox tv al lange tijd gaat, wordt deze dienst dan binnenkort echt werkelijkheid. Xbox tv zal namelijk in het najaar van 2011 worden gelanceerd.

Microsoft CEO, Steve Ballmer, heeft namelijk bevestigd dat dit het onderwerp was van een meeting afgelopen week. De nieuwe dienst op het Xbox-platform zal gaan bestaan uit een aantal live programma’s en zal daarnaast gevuld gaan worden met een aantal on-demand diensten. Microsoft heeft een aantal aanbieders van videocontent weten te strikken voor de nieuwe dienst, met deze aanbieders is Microsoft in staat een kanaal vol content te realiseren.

In Xbox tv zal voor de zoekfunctie Microsoft’s eigen zoekmachine Bing worden geïntegreerd. Verder is de Xbox Kinect-accessoire te gebruiken voor gesproken besturing. Microsoft denkt met onder andere deze twee toevoegingen haar concurrenten een aardige stap voor te zijn. Analisten zijn echter iets kritischer. Zij geloven enkel in een kans van slagen wanneer de dienst op de juiste manier wordt geïntegreerd. Buiten het bekend maken van een lanceerdatum ergens dit najaar heeft Microsoft nog niets laten weten over de kosten van de dienst en wie de video aanbieders zijn. Het is dan ook niet duidelijk of de dienst in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar komt of meteen wereldwijd.

Daarnaast zijn er ook nog vraagtekens over de beschikbaarheid buiten het Xbox-platform. Eerder werd er namelijk over een Microsoft tv-dienst gesproken waar geen sprake was van een Xbox 360. Er zou dus volgens de geruchten een mogelijkheid bestaan om de dienst ook zonder een Xbox 360 te kunnen gebruiken. Microsoft heeft dus nog wat vragen te beantwoorden.