2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de laatste geruchten zal Amazon morgen al haar eigen tablet, de Amazon Kindle Tablet introduceren. De verwachting van deze nieuwe tablet lopen inmiddels ook zeer uiteen, een deel van de analisten verwacht dat de nieuwe tablet hoge ogen zal gooien, omdat het diverse Amazon diensten gaat integreren. Er gaan inmiddels echter ook al geruchten dat de Kindle tablet een slechte kopie is van de Blackberry Playbook.

Volgens eerdere berichtgeving beschikt de Kindle over een multi-touchscherm van 7 inch en full color screen. Verder zou de tablet beschikken over een eigen, unieke Android-versie die speciaal voor deze tablet gemaakt zou zijn. De Kindle heeft geen fysieke knoppen aan de buitenkant of een ingebouwde camera. Ten slotte heeft de Kindle een singlecorechip, 6 GB aan interne opslagruimte en zal deze alleen met WiFi werken.

Apple is momenteel de grootste partij op de tabletmarkt en heeft naar verluidt nog steeds driekwart van de gehele tabletmarkt in handen met de iPads. Kenners verwachten dat door de integratie van verschillende diensten van Amazon de Kindle zich best wel eens in het vaarwater van Apple en Samsung zou kunnen begeven.

Onderzoeksbureau Forrester voorspelde begin deze maand al dat de Amazon Kindle best wel eens een kaskraker zou kunnen worden. Als Amazon de prijs van de nieuwe tablet onder de 300 dollar weet te houden en de voorraad op peil is, zou Amazon best wel eens drie tot vijf miljoen exemplaren in het vierde kwartaal kunnen verkopen. Volgens de laatste geruchten zou de Kindle rond de 250 dollar gaan kosten en zou Amazon naast de 7 inch ook een 10 inch versie gaan uitbrengen.

Inmiddels doen zich ook minder positieve geruchten de ronde, Amazon zou namelijk gebruik maken van dezelfde fabrikant als RIM voor de Playbook. De fabrikant zou Amazon ook hebben geholpen met het ontwikkelen van de tablet door de Blackberry Playbook tablet als template te gebruiken. Doordat Amazon echter grote haast heeft met het op de markt brengen van de tablet heeft het ook bepaalde concessies moeten doen. Zo zou er een minder krachtige processor in de Kindle tablet zitten dan in de Playbook. Gezien de Blackberry Playbook helaas meer als een flop dan als een succes kan worden gezien, zou dat weinig goeds betekenen voor de Amazon Kindle tablet.

Het zou voor Amazon in elk geval niets nieuws zijn, de eerste Kindle e-reader was ook niet al te best, de e-readers die daarna volgde waren echter stukken beter. Als Amazon morgen de Kindle tablet presenteert zullen we meer weten over de exacte specificaties, prijs en functionaliteiten.