1 min

Waar HTC recent nog liet weten de mogelijkheden van het upgraden van haar toestellen naar Android 4.0 te bekijken, heeft de fabrikant inmiddels laten weten dat in ieder geval vier toestellen deze begeerde update zullen ontvangen.

Deze vier toestellen bestaan uit de Sensation, Sensation XE, Sensation XL en de EVO 3D. Wanneer je een van deze toestellen in bezit hebt zul je volgens HTC begin 2012 de update kunnen verwachten. Preciezere data zijn jammer genoeg niet bekend. Gelukkig heeft HTC laten weten dat deze lijst met toestellen nog niet definitief is aangezien zij nog bezig zijn met hun onderzoek. Naar verwachting zullen er dus nog meer smartphones toegevoegd worden aan deze lijst.

Het zal niet lang meer duren voordat de broncode van deze nieuwe versie van Android voor iedereen wordt vrijgegeven. Waarschijnlijk zal HTC, als premium partner van Google, deze inmiddels al wel in handen hebben, maar de fabrikant moet eerst nog de eigen HTC Sense-schil om deze nieuwe Android-versie heen gaan bouwen. Hierna kunnen de modellen de upgrade tegemoet zien. Deze upgrade naar Ice Cream Sandwich brengt onder andere een soepelere interface, gezichtsherkenning en betere statistieken van dataverbruik met zich mee. De Samsung Galaxy Nexus zal overigens de eerste telefoon zijn die op de markt komt met Android 4.0.