2min

Tags in dit artikel

, , ,

Techzine heeft al meerdere artikelen geschreven over de populariteit van de iPhone 4S, het nieuwste toestel van Apple. De nieuwe iPhone is nu, een kleine maand na de lancering, nog steeds ongekend populair en vindt gretig aftrek bij het publiek.

In de eerste 24 uur na de officiële lancering wist Apple één miljoen exemplaren in de voorverkoop aan de consumenten te verkopen. Dit was een nieuw record van Apple: de iPhone 4 kwam niet verder dan 600.000 stuks. Een week later kwam het nieuws naar buiten dat Apple in de eerste drie dagen maar liefst vier miljoen iPhone 4S-toestellen had weten te verkopen. Volgens de laatste voorspelling van analist Gene Munster zal Apple dit kwartaal ongeveer 25 miljoen exemplaren aan de man weten te brengen.

Afgelopen vrijdag was de iPhone 4S voor het eerst ook in Hong Kong te koop. Daar liep de verkoop zo goed dat het toestel binnen tien minuten overal was uitverkocht. Zonder enige schroom kan dit als een doorslaand succes bestempeld worden.

Dat is nog niet hele verhaal. Volgens Chris Whitmore, analist bij de Deutsche Bank, kampt 85 tot 90 procent van alle Apple Stores dagelijks met een voorraadtekort. Volgens hem adviseren Apple-medewerkers klanten om online het toestel te reserveren en een afspraak te maken om de iPhone 4S af te halen bij de dichtstbijzijnde Apple Store. In de meeste gevallen gaan daar één tot twee weken overheen.

Volgens Whitmore heeft Apple zelf in de hand hoeveel exemplaren van de iPhone 4S verkocht zullen worden dit kwartaal. Hoe groter de voorraad, des te meer iPhones verkocht kunnen worden. Whitmore voorspelt dat Apple 28 miljoen iPhone 4S-toestellen zal verkopen dit kwartaal. Hij benadrukt dat zijn voorspelling aan "de voorzichtige kant" is.