iPhone 4S blijft in de verkoop in Australië

Door op , 2468x bekeken

De Australische rechter heeft toegezegd dat het volgend jaar maart een hoorzitting zal houden waarin een verkoopverbod van de iPhone 4S het onderwerp van gesprek zal zijn. Samsung had daarvoor een verzoek ingediend bij de rechter. Tot die tijd mag Apple gewoon zijn iPhone 4S-toestel blijven verkopen in AustraliŽ.

Zodra Apple zijn nieuwe iPhone lanceerde in oktober stapte Samsung in Frankrijk, ItaliŽ, Japan en AustraliŽ naar de rechter om een verkoopverbod te eisen van het toestel. Het Zuid-Koreaanse telecombedrijf claimt dat Apple zich schuldig maakt aan het schenden van drie verschillende patenten bij de iPhone 4S.

De Australische rechtbank heeft besloten om een hoorzitting te wijden aan dit vraagstuk. Daarin zal Samsung moeten aantonen dat Apple zich daadwerkelijk schuldig maakt aan patentinbreuk. Om zijn betoog kracht bij te zetten verzocht Samsung de rechtbank om de broncode van de iPhone 4S firmware in te zien. Gisteren kreeg het Zuid-Koreaanse bedrijf te horen dat Apple de broncode ter inzage moet afstaan aan Samsung.

De advocaten van Apple probeerden de hoorzitting naar volgend jaar augustus te verschuiven, maar daar ging de rechter niet mee akkoord. Wellicht is het een strategie van Apples advocaten om een eventueel verkoopverbod zo lang mogelijk te rekken zodat Apple meer iPhone 4S-toestellen kan verkopen.

De twee stonden al eerder tegenover elkaar in de Australische rechtbank. Het ging toen om vermeend patentinbreuk van de Galaxy Tab 10.1. Samsung heeft besloten om de lancering van deze tablet in dit land voorlopig uit te stellen, omdat deze rechtszaak nog in volle gang is.

De rechtbank trekt drie weken uit voor de hoorzitting.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren Ä 399.00 Ä 399.00 Bekijken
0_sterren Ä 405.00 Ä 405.00 Bekijken
7_sterren Ä 418.00 Ä 418.00 Bekijken
0_sterren Ä 418.00 Ä 418.00 Bekijken
0_sterren Ä 419.00 Ä 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro