1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Research in Motion, de fabrikant van de Blackberry smartphones, kan zich op gaan maken voor een rechtszaak. De Canadese fabrikant is nu dan echt aangeklaagd wegens inbreuk op de merknaam BBX, de naam van het nieuwe besturingssysteem van Blackberry, welke in 2012 voor het eerst op de markt zal komen.

Het bedrijf Basis International heeft namelijk al ruim 25 jaar een platformonafhankelijke interpeter in haar assortiment onder de naam BBX en claimt het merkrecht op de naam BBX te hebben. Om die reden kondigde, direct na de aankondiging van RIM, het bedrijf aan juridische stappen te zullen gaan nemen tegen het gebruik van de merknaam door Research in Motion wanneer zij deze naam niet zouden wijzigen. Tot op heden heeft RIM de naam van haar nieuwe besturingssysteem nog niet gewijzigd.

Dit is voor Basis International genoeg reden om nu naar de rechter te stappen om zo op dwang van de rechter dit alsnog voor elkaar te krijgen. Volgens het bedrijf wat al ruim 25 jaar gebruik maakt van de naam zou een gebruik van naam door beide bedrijven de nodige verwarring opleveren en de associatie met het oorspronkelijke product teniet doen.