1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens een analist van Citigroup Global Markets kunnen we binnenkort een smartphone verwachten van Amazon. Volgens Mark Mahaney zou het bedrijf bezig zijn met de ontwikkeling hiervan en zal het model eind 2012 op de markt verschijnen.

De analist doet deze uitspraken op basis van informatie van een collega. Deze collega, Kevin Chang, stelt op basis van deze informatie dat FIH momenteel met Amazon aan de ontwikkeling van een smartphone zou werken. Het zou hierbij gaan om een smartphone met een aantrekkelijk lage prijs. Mogelijk zou de prijs tussen de 150 en 170 dollar gaan liggen. De productie van deze smartphone zou op dezelfde locatie gaan gebeuren als die van de Kindle e-reader en de Fire tablet welke eveneens afkomstig zijn van het bedrijf.

Volgens Mahaney zou een smartphone een logische stap zijn voor het bedrijf. Deze nog uit te komen smartphone van Amazon.com zou het naar verluidt op moeten gaan nemen tegen de nieuwe iPhone 4S. Op de vraag welk besturingssysteem de smartphone aan boord zou gaan hebben had de analist nog geen antwoord. Wel stelde hij dat er een Texas Instruments OMAP 4 processor aan boord te vinden zou zijn.