2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de laatste geruchten werkt Microsoft aan een nieuw product, namelijk de Kinect TV. Het computer- en softwarebedrijf zou hiermee net als het grote Google en Apple aspiraties hebben in de televisiemarkt.

Dat zeggen anonieme welingelichte bronnen tegenover de nieuwssite The Daily. Volgens deze bronnen zet Microsoft alles op alles om zoveel mogelijk huishoudens kennis te laten maken met de technologie van Kinect, dus ook gezinnen zonder een Xbox 360. Daarvoor zou Microsoft aan televisies werken die voorzien zijn van de bewegingssensoren die ook in Kinect zijn verwerkt.

Volgens de bronnen zou Microsoft de eerste oriënterende gesprekken al gevoerd hebben met enkele televisieproducenten, waaronder Vizio en Sony. De laatste partij is een opmerkelijke naam aangezien Microsoft en Sony grote concurrenten van elkaar zijn (Xbox 360 versus PlayStation 3).

Naast de bewegingssensoren zou iedere televisie tevens voorzien zijn van de nieuwste versie van Microsoft’s besturingssysteem. Ook zou Microsoft van plan zijn om software in de toestellen te verwerken die individuele kijkers van elkaar kunnen onderscheiden. Als iemand dan opstaat om naar de wc te gaan en opnieuw voor de buis belandt, dan zou Kinect TV deze persoon herkennen en automatisch het programma hervatten.

Het klinkt niet vreemd in de oren dat Microsoft ook met een eigen televisietoestel bezig is of een Kinect-pakket voor bestaande televisiefabrikanten. Google kondigde vorig jaar al aan om Google TV te lanceren, Apple kent inmiddels Apple TV en werkt volgens de laatste geruchten eveneens aan een eigen televisietoestel: de iTV (hoewel deze naam nog niet officieel bevestigd is).

Wanneer het product op de markt zou moeten verschijnen wisten de anonieme bronnen niet te vertellen.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Microsoft een stap dichterbij is om Kinect op de PC te brengen. Het bedrijf heeft onlangs de eerste commerciële versie beschikbaar gesteld aan enkele partijen om deze te testen en ideeën op te doen voor nieuwe games en toepassingen.