1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In 2012 gaat Samsung in Nederland zijn tv’s voorzien van HbbTV-ondersteuning. Hiermee is het mogelijk om bij digitale tv kanalen onder andere extra informatie op te vragen over het programma aanbod.

Samsung maakte de ondersteuning van HbbTV bekend tijdens de presentatie van de nieuwe Pathé Thuis applicatie. Met deze app is het mogelijk om vanaf een Samsung televisie films te huren. In de toekomst zal er ook andere content worden aangeboden zoals tv-series en ander 1080p-kwaliteit beeldmateriaal. Of de ondersteuning alleen voor de 2012 modellen zal zijn of ook voor de huidige modellen met een Smart Hub is nog onbekend. Tijdens de presentatie maakte Samsung gebruik van een D8000 TV. Er werd onder andere de programmagids getoond en een nieuwsdienst welke veel weg heeft van teletekst. Het NPO is ondertussen al begonnen om HbbTV te testen via de satelliet in samenwerking met CanalDigitaal. Ziggo zal snel volgen. Verwacht wordt dat de eerste Hbb-diensten in maart of april beschikbaar zullen zijn.

Op de presentatie toonde Samsung het spel Mark The Spot van 24i Media. Hierbij krijgen spelers foto’s te zien afkomstig van Flickr, waarna zij moeten raden waar de foto is gemaakt. Dit spel is exclusief voor Samsung-televisies beschikbaar. Naast Mark The Spot staan er nog meer TV-apps op de planning. Zo wordt een TomTom HD Traffic-app verwacht, komt Radio 538 beschikbaar en zal TED-content in een app te zien zijn.