2min

De CEO van Nokia, Stephen Elop, heeft in een interview met Nasdaq laten weten dat het bedrijf geen concrete plannen heeft om een tablet op de markt te gaan brengen. Dit terwijl de Franse topman van Nokia, Paul Amsellem, eerder verklaarde dat Nokia in juni 2012 met een Windows 8 tablet op de markt komt.

De grote vraag is nu of de CEO van Nokia gewoon zit te liegen om de verwachtingen te temperen en de Franse topman voor zijn beurt heeft gesproken. Wellicht heeft de Franse topman iets gezegd wat compleet uit de lucht was gegrepen of iets is wat hij graag zelf zou zien. In elk geval verklaard de hoogste baas van Nokia nu, dat er geen concrete plannen zijn om een tablet op de markt te brengen.

Elop ging ook in op de geruchten die al even de ronde doen, dat Nokia het hoofdkantoor mogelijk zou willen verplaatsen van Finland naar de Verenigde Staten. Elop heeft gezegd dat zolang hij CEO is, het hoofdkantoor in Espoo, Finland zal blijven.

Geruchten over een tablet van Nokia zijn in elk geval alles behalve nieuw. Door de nauwe samenwerking die Nokia heeft met Microsoft om Windows Phone aan de man te brengen, ligt het in de lijn der verwachting dat Microsoft ook met Nokia wil samenwerken om een Windows 8 tablet uit te brengen. Dit lijkt met de uitspraak van Elop nu op losse schroeven te staan.

"Nokia heeft geen concrete plannen, maar we volgen de markt nauwlettend. Wie weet komen we nog ooit met een tablet", aldus Elop.

Het is dus niet zo dat de mogelijkheid van een Nokia tablet helemaal van de baan is, alleen er zijn geen concrete plannen. Gezien het ontwikkeltraject van een smartphone of een tablet toch echt minimaal 6 maanden in beslag neemt, een gemiddeld ontwikkeltraject is ongeveer 8 tot 12 maanden, lijkt de kans dat er een Nokia tablet in juni uit komt nihil.