2min

De PlayStation Vita, de nieuwste handheld van Sony, is pas sinds vorige week verkrijgbaar in Japan, maar nu al klagen sommige gebruikers over technische problemen. Zo zou de console zonder enige aanleiding spontaan vastlopen en niet reageren als de gebruiker op het touchscreen drukt.

De Japanse website Kotaku heeft diverse filmpjes op haar site geplaatst waarin de problemen duidelijk naar voren komen. Zo zijn er enkele voorbeelden te zien waarin de gebruiker de console niet langer met het touchscreen kan bedienen. De PS Vita is helemaal vastgelopen en de enige oplossing hiervoor is het resetten van de console. Ook als zij opnieuw een game proberen te starten stuiten zij op hetzelfde probleem. Opvallend is dat dit gebeurt nog voordat de game is gestart.

Een andere video laat een gebruiker zien die zijn console niet langer kan opstarten, ook niet als deze op de lader is aangesloten. Een foto van de handheld bij weinig verlichting laat zwarte strepen en vlekken op het scherm zien, wat mogelijk duidt op zogeheten dode pixels.

Al met al lijkt er nogal wat te schorten aan de PS Vita. Het lijkt er sterk op dat Sony de handheld te snel op de markt heeft gebracht. Het is onbekend hoeveel gebruikers deze technische problemen ondervinden. Sony heeft tot op heden nog niet gereageerd op de video’s.

Volgend jaar februari zullen de eerste PS Vita consoles in de VS en Europa verschijnen in twee verschillende modellen. Het eerste model beschikt over WiFi-verbindingsmogelijkheden en heeft een prijskaartje van 249 euro. Het tweede model heeft zowel WiFi als 3G en kost maar liefst 299 euro. Het is te hopen dat alle problemen die zich momenteel bij Japanse gebruikers voordoen tegen die tijd verholpen zijn.

Zie hieronder een video van de technische mankementen.