2min

Tags in dit artikel

, , ,

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. Volgens Boy Genius Report lanceert Apple in de herfst van 2012 zijn nieuwste iPhone-toestel. De iPhone 5 wordt in oktober aan het publiek getoond, rond dezelfde tijd als de iPhone 4S eerder dit jaar.

BGR zegt de informatie van een anonieme bron te hebben vernomen die dicht bij het vuur staat. Niet alleen weet hij een tijdstip te noemen voor het verschijnen van de iPhone 5, ook heeft hij een tipje van de sluier gelicht over het ontwerp van het nieuwe toestel. Volgens de bron steekt Apple de iPhone 5 in een nieuw jasje.

Zo maakt Apple een rand die voorzien is van een soort plastic of rubberachtige materialen. Dit zorgt ervoor dat antenneproblemen tot het verleden behoren. De iPhone 4 kampte met deze zogeheten ‘death grip’, waardoor het voorkwam dat het signaal soms volledig wegviel. Apple heeft dit bij de iPhone 4S opgelost door twee extra inkepingen te maken aan de zijkant. Hierdoor blijft het design bovendien intact. De achterkant van de iPhone 5 wordt volgens de bron uit aluminium vervaardigd.

Aanvankelijk vermoedde menig blogger dat Apple afgelopen oktober twee nieuwe iPhone-toestellen zou lanceren: een goedkopere iPhone 4S en iPhone 5. Uiteindelijk verraste Apple vriend en vijand door alleen het eerste model aan het publiek te tonen.

Wat we van dit verhaal moeten geloven, is nog onduidelijk. Volgens geruchten die eerder de ronde deden bestond er al een iPhone 5, maar werd deze op het laatste moment geannuleerd. Zo zou de iPhone een groter scherm hebben, voorzien zijn van een snellere processor en een 10 megapixelcamera.