1 min

Het ligt deels voor de hand dat Windows 8 zal worden gelanceerd in combinatie met één of meerdere tablets. Dit omdat Windows voor het eerste de stap maakt om officieel ook op andere media dan de pc of laptop beschikbaar te komen. Volgens de anonieme bronnen van Digitimes zullen Acer en Lenovo de twee gelukkige partijen zijn die als eerste met een Windows 8 tablet gaan komen in het derde kwartaal van 2012.

De tablets van Acer en Lenovo zouden verder worden aangedreven door een chip van Intel en niet van ARM. Naar verluidt gaat het om de Intel chip die nu bekend is onder de codenaam Clover Trail. De grote vraag is echter of Intel die chip wel op tijd klaar heeft. De voorganger van Clover Trail genaamd Medfield moet nog beschikbaar komen.

Hoewel Acer en Lenovo volgens de bronnen de eerste partijen zullen zijn met een Windows 8 tablet, mikken ook veel andere fabrikanten op een Windows 8 tablet in 2012. Zou zouden HP, Dell, Samsung, en Asus ook plannen hebben voor een Windows 8 tablet in 2012. Waarmee de markt opnieuw overspoelt lijkt te worden met tablets in 2012.

Een andere partij die mogelijk met een Windows 8 tablet zal komen en we zeker niet moeten uitsluiten is Nokia. Microsoft’s nieuwe intensieve partner op mobiel gebied. Nokia zou mogelijk het Lumia design willen omzetten in een tablet.