1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De sociale microblogservice Twitter heeft aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe functie zal worden toegevoegd aan de dienst. Om verschillende landen waar meningsuiting aan banden ligt beter te kunnen bedienen heeft Twitter besloten om deze landen op actieve basis bepaalde informatie van gebruikers uit specifieke landen te laten filteren.

Door de censuur-functie te wijzigen zal Twitter zichzelf geschikter maken voor deze landen. Het nadeel van deze functie is uiteraard dat er censuur kan en zal worden toegepast op wat inwoners uit deze landen uiten, wat natuurlijk nooit een goede zaak is.

Voorheen was het overigens al mogelijk om ‘vuige tweets’ te verwijderen, maar alleen op mondiaal niveau, wat niet ideaal was omdat bepaalde zaken in het ene land wel openlijk besproken mogen worden terwijl dit in het andere land juist grote taboe is. Dit probleem zal Twitter dus oplossen door de mogelijkheid te geven om tweets alleen voor bepaalde landen te verwijderen.

Wanneer Twitter de aangepaste functie om tweets op nationale basis te filteren officieel zal invoeren is vooralsnog onbekend.