1 min

Een groep die bestaat uit verschillende privacywaakhonden uit verschillende Europese landen heeft bij Google het verzoek neergelegd om het nieuwe privacybeleid uit te stellen. De groep wil eerst onderzoeken wat de gevolgen zijn van het nieuwe beleid. Google laat direct in een reactie weten open te staan voor een dialoog met de groep maar weigert het nieuwe privacybeleid uit te stellen.

Google heeft recent aangekondigd dat het alle losse algemene voorwaarden die het per dienst hanteerde wil gaan schrappen en wil overstappen op één nieuw document wat meteen geldt voor alle Google-diensten. Maak je gebruik van Google-diensten waarvoor een account is vereist dan ga je dus meteen akkoord met alle voorwaarden. Google stelt dat het hiermee transparanter en overzichtelijker wil zijn richting de gebruiker, tegenstanders hekelen de nieuwe voorwaarden omdat ze veels te algemeen zouden zijn en Google veel meer vrijheden zou krijgen.

In de nieuwe situatie met de nieuwe voorwaarden kan de informatie van een gebruiker automatisch door alle Google-diensten worden gebruikt, ook door Google-diensten waar de gebruiker geen gebruik van maakt, in de oude situatie was dit niet mogelijk.

Google stelt dat de gebruiker via de instellingen enorm veel mogelijkheden heeft en krijgt om de eigen persoonlijke informatie te beheren. Ook stelt Google dat veel diensten zijn te gebruiken zonder een Google account.