2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. Volgens de laatste geruchten die op het internet circuleren zal Samsung haar nieuwe vlaggenschip de Galaxy S III in mei lanceren. Het bedrijf wil de geruchten vooralsnog niet bevestigen.

De afgelopen twee weken heeft Techzine enkele artikelen gewijd aan Samsungs nieuwste, nog te verschijnen high-end model: de Galaxy S III. Aanvankelijk zou het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf het nieuwe vlaggenschip op het Mobile World Congress onthullen, maar ziet daar van af. Om ervoor te zorgen dat het toestel alle aandacht krijgt dat het verdient, organiseert Samsung een eigen evenement. Daar zal de langverwachte onthulling plaatsvinden van Samsungs nieuwste smartphone.

Wanneer het evenement gehouden zal worden is momenteel nog onbekend, daarover wilde Samsung afgelopen week nog geen uitspraak doen. De laatste geruchten suggereren dat de grote onthulling in mei zal plaatsvinden. Welk prijskaartje er aan het toestel zal hangen of wanneer deze dan in de winkels zal liggen, is nog onbekend.

Tevens zijn er enkele details en specificaties over de Galaxy S III ‘bekend’. Zo zou het nieuwe high-end model slechts 7 mm dik zijn, welgeteld 1,5 mm dunner dan zijn voorganger. Om dat te realiseren heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf gebruik gemaakt van componenten die 10 tot 20 procent dunner zijn conventionele onderdelen. Tevens beschikt het toestel over een quad-core processor, 8 megapixel camera aan de achterzijde, 2 megapixel aan de voorkant en zal deze 4G-netwerken ondersteunen.

Opvallend is dat deze specificaties afwijken van geruchten die vorig jaar oktober de ronde deden. Toen sprak men nog over een 1,8 GHz dual-core processor en een 12 megapixel camera aan de achterzijde. Maar afijn, het zijn vooralsnog allemaal geruchten: dan is alles mogelijk.