2min

Tags in dit artikel

,

Volgens The Wall Street Journal werkt Google onder haar eigen naam aan een home entertainment systeem wat in staat is om draadloos muziek te streamen door het hele huis. Hiermee zal Google mogelijk de concurrentie aan gaan met de Sonos-speakersystemen. Het idee voor het nieuwe product is afkomstig van het Android team. Het ligt voor de hand dat Motorola de productie voor haar rekening zal nemen.

Google heeft al eerdere pogingen gedaan om de consument te overtuigen van de eigen producten maar zonder grote successen. Met Google TV was het de bedoeling om tv’s webdiensten te geven, maar de eerste versie heeft duidelijk gefaald. Google probeert het dit jaar opnieuw met Google TV 2.0. Dan zijn er ook nog Google’s Nexus telefoons, de Nexus One en de Nexus S waren beide geen groot succes, de Galaxy Nexus is nog geen half jaar op de markt maar lijkt ook geen klapper te worden. Het Android-besturingssysteem wat op miljoenen telefoons wereldwijd draait is daarentegen wel een groot succes, alleen wel op toestellen van andere fabrikanten.

Naast muziek zou het ook mogelijk moeten worden om ook andere multimedia, zoals video te streamen. Het systeem is bedacht door het Android-team en zou nog dit jaar in de winkel moeten liggen.

Waar Google de ontwikkeling van het nieuwe home entertainment systeem intern wil houden, werd Google TV uitgebracht op hardware van partners en werd de Nexus One door HTC gefabriceerd en de Nexus S en Galaxy Nexus door Samsung. Gezien Google recent Motorola heeft overgenomen en dat bedrijf in het verleden al verschillende home entertainment producten heeft gemaakt, ligt het voor de hand dat Motorola ook dit nieuwe Google product zal gaan ontwikkelen.

Google heeft op dit moment al een service waarmee het muziek kan streamen. Met Google Music kan muziek aangekocht worden via de Android Market en wordt opgeslagen door Google’s eigen servers. Via aangesloten computers of Android-toestellen kan het worden afgespeeld. Het is mogelijk dat het hiermee gaat samenwerken met het home entertainment systeem.