2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een nieuwe dag, nieuwe geruchten en een nieuwe datum. Volgens de laatste berichten zal Apple op woensdag 7 maart de nieuwe iPad 3 tonen aan het publiek. Tevens duiken er verhalen op over de technische specificaties van Apple’s nieuwste tablet.

Dat zeggen anonieme en betrouwbare bronnen tegen iMore. Deze datum is onlangs ook genoemd door onder meer AllThingsD, de techblog van de Wall Street Journal. Onlangs deden er geruchten de ronde dat Apple eind februari een iPad 3 en iOS 5.1 evenement zou organiseren waar het de nieuwe tablet voor het eerst aan het publiek zou tonen. De datum van 7 maart zou volgens ingewijden een logischere datum zijn dan eind februari. In de eerste plaats omdat Apple de iPad en iPad 2 ook in maart introduceerde. En in de tweede plaats omdat 7 maart op een woensdag valt: de dag dat Apple traditioneel nieuwe producten toont.

De bronnen spreken tevens over een retina display met een resolutie van 2048 x 1536 pixels, een quad-core A6-processor en 4G-ondersteuning. Het eerst en laatst genoemde gerucht doen al langer de ronde in de techwereld. Het verhaal over de quad-core processor is evenmin nieuw, maar werd onlangs nog ontkracht door The Verge. Volgens deze website zal de A6 een dual-core processor zijn. The Verge beroept zich eveneens op anonieme en welingelichte bronnen. Wie het bij het recht eind heeft zal dus blijken bij de presentatie.

iMore meldt ten slotte dat de introductieprijs van de iPad 3 waarschijnlijk rond de 500 dollar zal liggen, vergelijkbaar dus met de andere iPad-modellen.