Proview wil exportverbod op Apple's iPad

Door op , 2850x bekeken

De zaken rondom de rechtszaak tussen Proview en Apple rondom de merknaam iPad zijn op het moment flink aan het escaleren. Proview won de eerste rechtszaak en is uit op meer. Het bedrijf eiste in eerste instantie een vergoeding van 10 miljard yuan (1,2 miljard dollar) en een verkoopverbod van de iPad in China. Nu komt daar echter nog een exportverbod bovenop.

Natuurlijk kan Proview eisen wat het wil, maar de rechter beslist uiteindelijk wat een eerlijke straf zal zijn voor Apple, mits het Amerikaanse bedrijf ook in hoger beroep verliest van het Chinese Proview. Een verkoopverbod gaat Proview echter niet ver genoeg, de Chinezen gaan nu op zoek naar een import- en exportverbod voor de populaire tablet van Apple.

Het lukte Proview onlangs al om de iPad uit de Chinese winkels te laten verwijderen. Dit is een gevolg van de gewonnen rechtszaak. Apple is van mening dat de merknaam 'iPad' van Proview heeft gekocht in tien verschillende landen, waaronder ook China, maar Proview wil dit niet bevestigen.

Een import-verbod zou geen groot probleem vormen voor Apple, aangezien de iPad in China wordt geproduceerd door onder anderen Foxconn. Een export-verbod zou echter een totale ramp betekenen voor het Amerikaanse bedrijf aangezien de bevoorrading wereldwijd wordt afgesloten.

Het is aannemelijk dat Apple de productie van de iPad zal overhevelen naar een ander land. Als er een im- en exportverbod zal komen zal waarschijnlijk tevens besloten worden dat de iPad niet langer geproduceerd mag worden in China.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 552.00 € 552.00 Bekijken
0_sterren € 553.00 € 553.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 15 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro