1 min

Iets later dan verwacht is vandaag dan toch Playbook OS versie 2.0 voor de Blackberry Playbook van Research in Motion uitgebracht. De verwachte datum voor de update was 17 februari maar de update is vandaag pas gepushed naar de tablets.

Research in Motion zelf gaf echter geen specifieke datum wanneer de update uitgebracht zou worden. Enkel dat dit in februari zou gebeuren. Versie 2.0 van het besturingssysteem zou volgens David Smith, Senior Vice President van Mobile Computing bij RIM, verschillende nieuwe manieren bieden om te communiceren. Daarnaast zijn er enkele verbeteringen in de productiviteit aangebracht. Verder zien we betere applicatie en content ondersteuning terug in de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Echter zullen er een paar dingen duidelijk bovenuit steken bij de update. Voor vele zal de native email, contacten en kalender applicaties de meest belangrijke verbetering zijn voor versie 2.0. Naast deze, eigenlijk standaard vereiste, applicaties zien we ook Blackberry Bridge 2.0. Dit is een applicatie de gebruiker in staat stelt om de Playbook te bedienen via een Blackberry smartphone.

Een andere belangrijke feature van OS 2.0 is de toevoeging van, volgens RIM, duizenden applicaties waaronder Android applicaties. Laatst genoemde zijn mogelijk gemaakt door het gebruik van een nieuwe runtime omgeving. Met het uitbrengen van versie 2.0 zal het besturingssysteem voor de Playbook een stuk meer completer voelen dan voorheen.