2min

Op het Mobile World Congress zijn weer aardig wat nieuwe smartphones gepresenteerd, maar in verhouding waren dit weinig Windows Phones en vooral veel Android-smartphones. HTC liet al weten dit jaar nog met Windows Phone 8-toestellen te komen, ook Samsung laat nu weten Windows Phone niet vergeten te zijn maar ook te wachten tot Windows Phone 8.

De afgelopen dagen zijn zoals gezegd veel nieuwe Android-smartphones gepresenteerd, maar ook enkele Windows Phones. Zo heeft Nokia een instapmodel gepresenteerd, de Lumia 610 en de Lumia 900 zal internationaal worden uitgerold.

HTC toonde drie nieuwe HTC One Serie smartphones met Android, maar liet in een interview weten later dit jaar met Windows Phone 8-toestellen te komen. Samsung’s hoofd van product management, Matt Brum, heeft aan TechRadar laten weten dat ook Samsung nog steeds een focus heeft op Windows Phone en er zeker nog nieuwe toestellen gaan komen.

Microsoft heeft nu recent de Tango versie vrijgegeven van Windows Phone, dit is echter geen echte update na Mango. De Tango versie zorgt ervoor dat Windows Phone ook op goedkopere toestellen kan worden gedraaid die interessant zijn voor markten waar de consument minder te besteden heeft. Echter hebben Samsung en HTC hier minder interesse in, zij wachten op de volgende update van Windows Phone genaamd Apollo. Apollo zal echter worden omgedoopt tot Windows Phone 8.

De Apollo update staat gepland richting het einde van het jaar. Brum laat weten dat hij daar zeer enthousiast over is. Windows 8 zal straks op alles draaien van laptops, tablets tot smartphones. De kernel van Windows Phone 8 zal namelijk identiek zijn aan die van Windows 8.

De Windows Phone liefhebbers die graag een nieuw toestel willen van Samsung of HTC moeten dus geduld hebben tot Windows Phone 8 beschikbaar komt.