FBI pakt enkele leden LulzSec op na verraad

Door op , 10540x bekeken

Het is de Amerikaanse FBI gelukt om enkele leden van LulzSec op te pakken na verraad. Vermeend leider "Sabu" zou loslippig zijn geweest en informatie door hebben gespeeld aan de FBI.

De loslippigheid van leider "Sabu" zou er toe hebben geleid dat er vijf mensen zijn opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de hackersgroep LulzSec. De vijf leden die in de boeien zijn geslagen zouden tot de kopstukken van de hackersgroep behoren. Twee personen zouden zijn opgepakt in Ierland. Twee andere in het Verenigd Koninkrijk en een vijfde lid zou in de Verenigde Staten aan zijn gehouden. Een van de leden zou volgens media vooral betrokken zijn bij Anonymous waar de vier overige personen zich vooral met LulzSec bezig hielden.

Volgens verschillende internationale media zou de hackersgroep LulzSec hiermee spreekwoordelijk zijn onthoofd nu dat er vijf belangrijke personen wegvallen. Vermeend leider "Sabu" zou volgens de geruchten al maanden met de FBI samenwerken en belangrijke informatie doorspelen. De man werd eerder opgepakt voor verschillende hacks en bekende schuld aan twaalf van deze zaken. Sabu besloot hierna om als informant voor de FBI aan de slag te gaan.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro